Міжнародний кінофестиваль відбувся в Каневі

Міжнародний кінофестиваль відбувся в Каневі

VI-й Міжнародний кінофестиваль імені Юрія Іллєнка відбувся в Каневі. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради.

Цьогоріч фестиваль отримав 3125 заявок. З них – 80% міжнародних, 20% – українських. До конкурсної програми увійшло – 27 фільмів: 15 – українських та 12 – міжнародних. Переможців журі визначало в п’яти номінаціях: «Ігровий фільм», «Музичний фільм», «Документальний фільм», «Соціальний фільм» та «Анімаційний фільм».

Хедлайнером заходу стала народна артистка України Марічка Бурмака.

Під час заходу відбувся показ короткометражного фільму режисерки та сценаристки Катерини Сергеєвої «Покинуті надії».

– Цей фільм про старість…Цей фільм про те, що особисто мене турбувало. Можливо, сьогодні ввечері, коли ви прийдете додому, ми зрушимо потік думок і зможемо підштовхнути вас до якихось важливих вчинків. А яких саме, ви прочитаєте добрим підтекстом протягом перегляду стрічки, – зазначила режисерка перед показом.

За результатами оцінок журі, гран прі фестивалю отримали представники Австрії. Нагороду віддали за фільму «Пангая» (режисери Маркус Кім, Біт та Гечер Маркус Кім, Біт, Австрія). Перемогу в номінації «Патріотичний фільм» отримав фільм «Ми прикриємо» (режисер Євгенія Мельник, Україна). Першість за «Документальний фільм» здобула стрічка «А що для тебе щастя?» (режисер Олександр Кривець, Україна). У категорії «Анімаційний фільм» кращим став фільм «Кращі дні» (режисери Шанталь Петен, Фелікс Маус, Гюстав Маус, Бельгія). Серед «Музичних фільмів» найбільше вразив членів журі фільм «Сяся» (режисер Максим Коцький, Україна). У номінації «Ігровий фільм» першою стала стрічка «NAIK» (режисер Мауро Руссо, Італія).

Переможців також привітали перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко та голова благодійної організації «Благодійний фонд Юлії Гершун «Розвиток обдарованих дітей» Юлія Гершун.

На другий день кінофестивалю відбувся показ робіт переможців. Також охочі мали змогу ознайомитися із роботами Олександра Бабака (галерея «Червоне та Чорне») та відвідати тематичні виставки в Шевченківському національному заповіднику.

Фото: Ілля Труфанов

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x