Черкаська влада обіцяє продовжити боротьбу зі стихійною торгівлею

Черкаська влада обіцяє продовжити боротьбу зі стихійною торгівлею

Днями стихійних торговців, що реалізують свій нехитрий крам біля ЦДЮТ прямо на тротуарах, біля зупинок громадського транспорту в самому середмісті Черкас ганяли владці, фіскали, патрульні. Наразі центр міста порожній та чи надовго це? Про стихійну торгівлю та черкаські методи боротьби з нею телеканалу «ВІККА» розповів заступник міського голови Черкас Геннадій Шевченко.

– Проблема складна, явище це соціальне, і ми це визнаємо. Знаємо людей, які торгують, але проблема в тому, що це не торгівля як така, оскільки майже у всіх цих людей немає жодного документа, який дає дозвіл на ведення цієї діяльності, – говорить Геннадій Шевченко. – Схема така: підприємці, які мають кілька легальних точок, тримають про всяк випадок ще одного-двох продавців, які торгують у місцях скупчення людей. Ці продавці не мають жодного документа.

За словами посадовця, лояльність до стихійників – це несправедливо щодо законного бізнесу.

– Бізнес, який сплачує податки, за рахунок якого будуються тротуари, освітлення, дороги, дорожні знаки, вимагає від влади у першу чергу рівних прав, які влада має йому гарантувати, – повідомляє заступник міського голови. – Тому ми змушуємо цих людей, які фактично займаються перекупом, зайти в межі чинного законодавства.

Як зазначив Геннадій Юрійович, влада не просто перешкоджає, торговцям запропонували альтернативу, довго вели роз’яснювальну роботу, багато з них побували в кабінеті заступника міського голови.

Завдяки патрульним, муніципальній інспекції, дільничним інспекторам, податковій, ДСНС такі заходи будуть тривати, вони не тимчасові, не даватимуть можливості стихійній торгівлі поширюватись центром Черкас.

– Для цього відведені спеціальні місця. Ми маємо забезпечити рівні права тим, хто займається бізнесом, і тим, хто не хоче торгувати, а хоче пройтися з родиною, дітьми по центру міста і бачити благоустрій, чистоту й порядок, фонтани, лавки, чисті тротуари, обрізані дерева та інше, – зауважив Геннадій Шевченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x