Звенигородські лісівники створять 160 га лісу

Звенигородські лісівники створять 160 га лісу

Цьогоріч у Звенигородському лісгоспі створять 133 гектари лісових культур, зокрема 5,4 га – захисне лісорозведення. Також буде здійснено сприяння природному поновленню на загальній площі майже в 30 га. Про це повідомив директор підприємства Анатолій Проценко. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Нові діброви та бори саджатимуть із власноруч вирощеного та заготовленого посівного та посадкового матеріалу. Для потреб лісокультурної кампанії на місцевих розсадниках виростили 822 тисячі сіянців деревних порід. Зібрали лісівники 13,2 тонн лісового насіння 11-ти порід. Найбільше дуба звичайного – 9,75 тонн, дуба північного – 1,23 тонн та 2 тонни горіха чорного.

Планують також здійснити посів у лісових розсадниках на загальній площі у 2 гектари та посадку плантацій новорічних ялинок на 1,5 га.

Для забезпечення потреб населення, установ та організацій в озелененні, виростили 44,6 тис. одиниць декоративного посадматеріалу.

Як наголошує директор лісгоспу Анатолій Проценко, лісовідновлення – найголовніша складова роботи підприємства, тому до цього процесу у колективі ретельно готуються та підходять з усією відповідальністю. Тому поки що звенигородські лісівники чекають сприятливих умов і вже зовсім скоро розпочнуть саджання лісу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x