Петро Ластівка: “Третину репертуару ми не може використовувати, бо в нас не працюють тельфери”

Петро Ластівка: “Третину репертуару ми не може використовувати, бо в нас не працюють тельфери”

Директор Черкаського драматичного театру імені Тараса Шевченка Петро Ластівка заявив, що не хоче переймати у власність приміщення в експлуатацію, адже незавершені всі ремонтні роботи згідно із планом. Про це він повідомив під час брифінгу.

У театрі досі не розмістили 76 вогнегасників та 18 планів-схем евакуації, пожежна система не працює, а вентиляційна недосконало. За словами Петра Ластівки, згідно із планом реконструкції, мали б закупити 22 нових тельфера, але замість цього відремонтували попередні, аби зекономити кошти, як наслідок – вони вже вийшли із ладу. Також розширилося сценічне коло і його знову потрібно ремонтувати. Окрім цього, мали облаштувати буфет і відділити його від фойє, але так цього і не зробили. Щодо цього вони направили відповідний лист до Черкаської ОДА. 

– Ми не приймаємо театр у власність, бо реконструкцію не завершено, – зауважив керівник театр та додав, що із представники влади домовлялися, що театр почне працювати, але його вдосконалення відбуватиметься паралельно.

Також Петро Ластівка зазначив, що є ризик того, що діяльність драмтеатру призупинять. За його словами, в управління майном обласної ради заявили, що реєстрація будівлі не перероблена у зв’язку зі зміною адреси і досі зарахована на вулиці Карла Маркса. Директор вбачає, тиск на театр пов’язаний з тим, що театр не приймає на баланс відремонтоване приміщення.

Як зазначив головний художник театру під час брифінгу, без тельферів колектив не може повноцінно реалізовувати творчий задум. Адже це спеціальні вантажопідйомні механізми, що під’єднані до штанкетів (металеві труби, на яких кріплять декорації, куліси, задники). Ці елементи дуже важливі для вистави. Тому творчий колектив змушений постійно обмежуватися в реалізації ідеї через технічну несправність.

– Третину репертуару ми не може використовувати, бо в нас не працюють тельфери, – додав Ластівка.

Петро Ластівка також розповів про початок нового театрального сезону. Розпочнеться він з вистави “Сто тисяч”. Зараз вони працюють над виставою “Лісова пісня”, а ще планують до показу дитячу виставу “Дорога до сонця”. У планах – відновити фестиваль “Сцена людства”.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x