Студентам Черкаського національного розповіли про переваги донації плазми

Студентам Черкаського національного розповіли про переваги донації плазми

Представники «Biopharma Plasma Черкаси» зустрілися зі студентами Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Під час лекції розповіли про переваги донації, зокрема плазми, про потужності компанії «Biopharma Plasma» та запросили всіх охочих на екскурсію.

 

«Biopharma» – це єдиний виробник препаратів із донорської плазми у східній Європі.

Плазма надзвичайно важлива, з неї виготовляють величезний спектр ліків, що необхідні в ургентних ситуаціях, коли допомога потрібна відразу.

− Препарати із плазми – це те, за чим майбутнє, їх активно використовують у розвинених країнах світу. Для України ці препарати, на жаль, раніше були недоступні. У нас про донорство плазми мало хто знає, більшість обізнані про донорство крові, − розповів Олексій Денисенко, керівник відділу комунікацій «Biopharma Plasma».

 

 

Донація крові й плазми відрізняється. Скажімо, донація плазми дозволена раз на 14 днів, адже плазма досить швидко відновляється, а донацію крові варто робити з інтервалом у 2−3 місяці, кров відновлюється довше. Кров може допомогти пацієнтам із конкретною групою та резусом, препарати з плазми застосовують для будь-кого, вони завжди можуть бути використаними. Донація плазми переноситься людиною набагато легше, ніж донація крові.

 

 

 

Для того, щоб урятувати людину, яка має складний перебіг коронавірусу або ж постковідний синдром потрібно до 100 донацій у місяць.

− Ми намагаємося якомога більшій кількості людей розповісти про те, як важливо здавати плазму, адже це продовжує життя людей та допомагає долати складні хвороби, − продовжив Денисенко.

Переваги донацій у Biopharma Plasma очевидні. Насамперед, це безпечно, адже тут працюють за європейськими стандартами, користуються лише одноразовими системами, що повторно не використовуються. Також тут працює кваліфікований персонал. Донорам проводять розгорнутий аналіз крові, огляд у лікаря-терапевта, і якщо немає протипоказів лише тоді людина може стати донором.

 

 

Крім того, кожен донор може отримати грошову компенсацію за здачу плазми від 400 до 500 грн. Також у центрі діє акція «Приведи друга».

− Якщо ви вже були у нас на донації, а наступного разу привели ще й друга із собою, то отримаєте додатково 100 гривень. Ну й крім того, одна донація – це два додаткові вихідні, − додав Олексій Денисенко.

 

На завершення зустрічі Денисенко запросив усіх охочих на екскурсію в «Biopharma Plasma» та на донації.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x