Черкаські депутати виступили щодо збільшення зарплатні медикам

Черкаські депутати виступили щодо збільшення зарплатні медикам

Депутати партії «Європейська Солідарність» порушили питання про  збільшення заробітних плат медичних працівників під час засідання сесії Черкаської обласної ради 10 вересня. Про це повідомляють журналісти «Нової Доби».

Нині оплату праці медичних працівників у галузі охорони здоров’я здійснюють на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів. Водночас враховують професійно-кваліфікаційний рівень фахівців та труднощі, що виникають під час виконання професійних обов’язків.

За словами Олександра Радуцького, незважаючи на те, що з 1 січня 2021 року Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» встановили мінімальну заробітну плату в сумі 6000 гривень, посадовий оклад працівників першого тарифного розряду становить 2670 гривень.

–  Із 1 грудня цього року співробітникам нараховуватимуть 2893 гривні. У результаті лікар-хірург вищої категорії та лікар з медицини невідкладних станів отримують ту ж заробітну плату, що й медсестра, – зазначив Радуцький.

Він сказав, що зараз варто врегулювати низку питань, як-от: незабезпеченість фонду бюджетними коштами для виплати зарплатні, необґрунтоване зрівняння оплати медиків і підвищення посадових окладів від 15 до 80% за особливі умови праці.

– Необхідно враховувати важкі умови праці співробітників інфекційних, психіатричних, наркологічних закладів, протитуберкульозних структур тощо. А також працівників закладів охорони здоров’я, які контактують із хворими на ВІЛ/СНІД, гострі респіраторні захворювання і COVID-19, – зауважив депутат партії «Європейська Солідарність».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x