На вихідних синоптики прогнозують тепло

На вихідних синоптики прогнозують тепло

Погода, з початку вересня відкривши «вікно» арктичному повітрю, була переважно холодною та з недобором опадів. Середня температура перших десяти днів вересня виявляється на 2−3º нижче кліматичної норми. Недобір опадів становить 60%.

Лише з 9 вересня, внаслідок надходження невеликого тепла із заходу та прогріву повітряних мас в антициклоні, загроза заморозків минула і середньодобова температура почала повертатися в межі кліматичних значень. А це означає, що спостерігаються по-літньому теплі дні, хоча ночі вже досить прохолодні. Такий період стійкої та маловітряної погоди у народі називають − «бабиним літом». Про це інформують у Черкаському гідрометцентрі.

 

За прогнозом синоптиків, у вихідні, вересень продовжить дарувати тепло. У так званий «оксамитовий» сезон, коли температурні контрасти суші і моря вирівнюються, активність циклонів ненадовго зменшується і в середніх широтах панує антициклон.

Тож, у найближчі дні, на синоптичній авансцені України, залишиться антициклон, який продовжить і на Черкащині період «бабиного літа», з великою кількістю сонця, штилем та температурним фоном у межах норми. Температура вночі 6−11º тепла, вдень 21−26º.

 

Перші ознаки погодних змін, пов’язаних із наближенням малоактивних циклонів, будуть відчуватися всередині наступного тижня. А це − збільшення хмарності та локальне випадіння невеликих дощів. Проте, температурний фон суттєво не зміниться.

Теплі та погожі дні сприятимуть відпочинку на природі, підготовчим роботам до осінньо-зимового періоду. «Мінусом» такої погоди є зростання показника пожежної небезпеки у лісах області до високого 4 класу та збільшення концентрацій шкідливих домішок в атмосфері.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x