На Черкащині похолодає

На Черкащині похолодає

«Бабине літо» − період стійкої, сухої і теплої погоди, після перших осінніх похолодань. У цьому році, досить рано − вже 3 вересня намітився перехід середньодобової температури повітря через межу +15° в бік зниження. Осіннє похолодання, коли середньодобові температури становили 10−13º тривало до 9 вересня. Тому, останні п’ять діб можна вважати справжнім бабиним літом, температурний фон підвищився до 15−18º, а температура вдень досягала 25−29º.

 

До того ж, це був період бездощів’я, який призвів до зниження вологозапасів у ґрунті до недостатніх для осінньої сівби значень та підвищення показника горимості у лісах області до надзвичайного 5 класу. Проте, вояж «бабиного літа» на Черкащині завершується.

 

За прогнозом, початок тижня ще стартує з літніх значень, коли в розпал дня повітря встигне прогрітися до 24−26º. Однак, понеділок буде останнім теплим днем, і попереду Черкащину чекає довготривале занурення в справжню осінь.

Уже у вівторок хлинуть повітряні маси полярного походження, через що денна температура знизиться до 22−24º. Посилиться вітер північно-західного напрямку. Повідомляють у Черкаському гідрометцентрі.

 

У середу та четвер, під впливом північного антициклону «ISGARD» продовжиться тенденція поступового похолодання, яке знизить денну температуру до 17−22º, вночі 3−8º тепла. У п’ятницю, циклон із Західної Європи «РОЛАНД» зумовить невелике потепління до 18−23º, місцями можливі окремі дощі. За попередніми оцінками, у найближчі вихідні погода зіпсується: затяжні осінні дощі та похолодання. Температура вночі 3−8º тепла, вдень лише 10−12º.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x