Що може свідчити про лейкемію?

Що може свідчити про лейкемію?

Коли йдеться про лейкемію, виділити єдиний список симптомів неможливо, адже хвороба має багато видів і проявляється
по-різному. Але є деякі загальні ознаки, притаманні різним видам цієї онкохвороби.

Лейкоз (лейкемія, у народі «рак крові») – онкологічне захворювання клітин крові, що уражає кістковий мозок та інші кровотворні органи. Від цього руйнується імунна система, що робить людину вразливою. Ознаки лейкозу не очевидні, тому хворобу важливо діагностувати якомога раніше. Якщо помітили у себе нижче перераховані ознаки, зверніться до лікаря.
Бліда шкіра
Коли лейкемія починає розвиватися, кровяні клітини, вражені раком, «захоплюють» кістковий мозок, що ускладнює вироблення нових, здорових клітин. Таке зниження якості крові призводить до анемії, яка проявляється надзвичайною блідістю та постійним холодом у руках і ногах.
Постійна втома
Втома – симптом багатьох недуг, у тому числі і лейкемії. Якщо ви надто швидко втомлюєтеся від звичних раніше навантажень, зверніться до медиків.
Застуди
Кров’яні клітини – важлива частина імунної системи. Якщо вони нездорові, то людина хворіє частіше, адже організм вразливий до інфекцій.
Задишка
Якщо до аномальної втоми і постійних простуд додаються проблеми з диханням – це ще одне підтвердження того, що пора сходити до лікаря на обстеження.
Повільне загоєння
Ранки и подряпини довго кровоточать і не заживають? Це може свідчити про те, що злоякісні клітини поступово захоплюють ваше тіло. Про проблеми зі здоров’ям можуть також свідчити червоні плями на шкірі – петехії. Найчастіше вони виникають на ногах
Інші симптоми
Окрім перерахованих, лікарі також говорять про такі специфічні ознаки, як активне потовиділення уві сні, біль у суглобах, втрата ваги, збільшення лімфатичних вузлів, лихоманка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x