Черкащина готова до опалювального сезону на 90 %

Черкащина готова до опалювального сезону на 90 %

Директор Департаменту інфраструктури та ЖКГ Черкаської ОДА Сергій Чубань інформує про тарифну систему та готовність області до нового опалювального сезону. Про це інформують у Черкаській ОДА.

 

Він нагадав, що завдяки ініціативі президента Володимира Зеленського щодо встановлення річних тарифних пропозицій громадяни можуть отримувати газ за ціною, яка є значно нижчою, ніж на європейському ринку газу.

– Державний Нафтогаз пропонує доступні умови для отримання газу. Для побутових споживачів вона сягає 7,96 за кубометр. Для підприємств теплокомуненерго – 7,42 за кубометр. При тому, що ринкова ціна на понад удвічі вища – до 20 грн за кубометр, – зазначає керівник Департаменту. – Більше того, Глава держави підтримав пропозицію щодо врегулювання  боргів підприємств теплокомуненерго перед Нафтогазом та підписав Закон 1639. Це дає змогу ТКЕ повноцінно та якісно підготуватися до опалювального сезону. Формування ж тарифу на тепло залежить від місцевої влади.

 

Натепер Черкащина готова до опалювального сезону на 90 %. До управління Держенергонагляду в Черкаській області вже звернулись більшість підприємств теплопостачання для отримання Актів готовності.

До роботи в осінньо-зимових умовах готуються: 128 котелень (рівень готовності 91%), 3 988 житлових будинків (рівень готовності 92%, отримано 2 732 паспорти готовності), 534 школи (рівень готовності 96%), 417 дитячих садків (рівень готовності 98%), 772 заклади охорони здоров’я (рівень готовності 90%).

Теплогенеруючі підприємства області на 91% забезпечені паливом. Черкаська ТЕЦ має запас вугілля 7 тис. тонн та укладено договори на продовження поставок.

Між тим, підтримкою для громадян лишається субсидія на оплату компослуг. Видатки ж на них цьогоріч збільшаться, аби стабільно пройшов опалювальний сезон.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x