Як фунціонуватимуть школи Черкащини із 20 вересня: роз’яснення МОН

Як фунціонуватимуть школи Черкащини із 20 вересня: роз’яснення МОН

Нові карантинні обмеження набудуть чинності 20 вересня. У Міністерстві освіти і науки розповіли, як працюватимуть заклади освіти. Про це йдеться на сторінці установи у Фейсбуці. 

У випадку впровадження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки відвідувати заклади освіти дозволять, якщо щонайменше 80% працівників матимуть сертифікати про повний курс вакцинації.

– Якщо запровадать «червоний» рівень, то дітям можна буде перебувати в навчальних закладах за умови наявності COVID-сертифікату в усіх співробітників структури, – йдеться в повідомленні.

Фото: Українська правда

Сертифікат може підтверджувати:

– вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати);

– щеплення повним курсом однодозної або дводозної вакцини (зелені сертифікати);

– негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції;

– одужання людини від коронавірусу.

Термін дії COVID-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19 однією дозою вакцини (жовті сертифікати) із дати введення дози становить 120 діб, двома дозами (зелений сертифікат) – 365 днів.

Документ, що підтверджує негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції, діятиме 72 години. Термін дії сертифіката про одужання від коронавірусу становитиме 180 днів.

Дію сертифікату має бути підтверджено за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного застосунку порталу «Дія».

Додамо, що в школярів довідку про результати ПЛР–тесту не вимагатимуть. Незмінною залишається перевірка температури перед уроками. Лише, якщо вона перевищена, потрібно буде зробити або ПЛР-тест або швидкий тест.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x