Смілянські лісівники відновили «Три криниці»

Смілянські лісівники відновили «Три криниці»

У Володимирівскому лісництві Смілянського лісгоспу нещодавно завершили облаштування цікавого гідрологічного об`єкту, який має давню історію. «Три криниці» серед лісу відтепер зможе відвідати кожен охочий та напитися смачної джерельної води, інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

 

Яка насправді історія цієї місцини, – достовірно сказати важко. Проте точно відомо, що колись тут жили люди і ще на початку минулого століття неподалік розміщувалася невелика вулиця та кілька будинків. З боку яру теж було кілька господарств.

Воду з усіх трьох джерел дослідили, щоб знати її показники. Результати лабораторних досліджень показали що склад води – відмінний. Але найбільш цікаво, що вода з кожної кринички – трохи відрізняється за смаком та різниться за своїм складом. Тож виходить, що в одному місці відновили три джерела, які мають різну, проте дуже смачну воду.

Напередодні Дня працівника лісу «Три кринички» відвідав начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко.

«Починаючи з 2015 року, у лісах Черкащини облаштовано та відновлено 55 гідрологічних об’єктів. І кожен з них має свою цікаву історію, давні легенди. Лісівники облаштовують біля таких об’єктів усі зручності, розчищають джерела, відновлюють особливості розташування згідно історичних переказів та згадок місцевих старожилів. Якісна питна вода стає все більшою рідкістю, а якщо вона ще й джерельна, цілюща і знаходиться на території держлісфонду, то безпосередній обов’язок лісівників Черкащини – взяти кожний такий об’єкт під особисту охорону», – зазначає Олександр Дзюбенко.

Для того, щоб подорожуючим та гостям Черкащини було легше знайти місце для відпочинку в лісі, напитися джерельної води з лісової кринички, лісівники Черкащини пропонують шукати гідрологічні об’єкти та їх координати на карті Google maps за наступним покликанням: https://www.google.com/maps/d/u/2/viewer…

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x