Вихідні в області будуть із дощами

Вихідні в області будуть із дощами

Осінь обережно прокладає свої стежки: зменшилась висота сонця, коротшають дні та холоднішають ночі. Завдяки північному антициклону, черкащани вже тиждень насолоджуються лагідною, сонячною та сухою погодою із літніми температурними показниками вдень 22−27º. Лише ночі нагадують про осінь, всього 6−8º тепла. Про це інформують у Черкаському гідрометцентрі.

 

Унаслідок посушливих умов, в області продовжує утримуватися надзвичайний 5 клас пожежної небезпеки та ускладнені умови підготовки ґрунту під осінню сівбу. Тому в цьому сенсі дощі необхідні.

Нарешті синоптична ситуація на Черкащині змінюється. На зміну антициклону прямує циклон із Західної Європи.

За прогнозом, у вихідні циклон «Роланд», який переміщується з Польщі на центральну Україну, підпорядкує собі погоду на більшій частині території нашої країни. Так і на Черкащині зокрема пройдуть дощі, у суботу вони будуть значними з грозами та поривчастим вітром.

 

У неділю основна частина дощів пройде в першій половині дня, у другій їх буде менше. Незважаючи на негоду, за рахунок південного вітру, температурні показники ще залишаться на рівні: вночі 7−12º, вдень 16−21º.

Із понеділка, в тилу циклону вітер розвернеться на північний напрямок і денна температура не перевищить 10−15º, а в наступні ночі вона буде знижуватися до 1−6º тепла. Окремі невеликі дощі можливі і на початку нового тижня.

 

За попередніми оцінками, з 24 вересня повернуться теплі та погожі дні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x