Черкаси – у 10-ці кращих міст України

Черкаси – у 10-ці кращих міст України

Міжнародний республіканський інститут (IRI) представив рейтинг міст України на основі результатів шостого Всеукраїнського муніципального опитування. Зріз проводився у 24 містах країни. Учасників просили оцінити якість послуг, інфраструктуру і діяльність влади у їхньому місті.

У зведеному рейтингу м. Черкаси за якістю життя, надання послуг і комфортом (всього 22 показники) посіли 9-ме місце, випередивши такі міста як Київ (18 місце), Дніпро (19), Одеса (14), Львів (10), Рівне (16), Полтава (21) та інші.

 

Індекси задоволення жителів Черкас якістю комунальних послуг, інфраструктурою та гуманітарною сферою, у порівнянні з попередніми роками, покращились по всіх напрямках.

Так, майже 80 % містян «відчувають гордість», що вони проживають саме в Черкасах. А 50 % черкасців вважають, що «справи у місті йдуть у правильному напрямку».

За рівнем підтримки дій влади: 46 % опитаних черкасців цілком «схвалюють» діяльність міського голови (тоді як у Києві – 36 %, Рівному – 28 %, Луцьку – 22 %, Полтаві – 13 %).

Підтримують роботу Черкаської міської ради – 38 %, виконавчого комітету – 34 %.

Серед інших інститутів влади і громадянського суспільства, найбільшу підтримку серед містян мають – волонтери (65 %), армія (55 %), церква (55 %), громадські організації ( 51 %), місцеві ЗМІ (48 %) та ОСББ/ОСН (45 %).

Загалом, з усіх показників рейтингового опитування Черкаси входять у 10-ку міст України, маючи тверду четвірку («середній рівень») підтримки розвитку міста, міської влади та наявної якості життя.

 

 

 

 

 

Довідково:


Всеукраїнське муніципальне дослідження МРІ – це комплексний інструмент для моніторингу ключових трендів, змін та індикаторів розвитку міст. Методологія дослідження включає опитування 800 людей у кожному обласному центрі, що становить 19 200 респондентів по всій Україні.

Вибірка будь-якого загальнонаціонального опитування становить близько 2400 респондентів, тож охоплення муніципального дослідження МРІ майже у вісім разів більше. Це дозволяє точніше передати настрої суспільства у розрізі окремих міст. На основі цих даних, зокрема індексу задоволеності якістю сфер та послуг, МРІ щороку публікує рейтинг обласних центрів України. Цей рейтинг дозволяє не лише порівнювати міста між собою, але й виокремити кращі практики ефективної місцевої політики та відстежувати успіхи міських голів та їх команд по всій Україні.

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x