Майже півтора мільярда гривень податків – внесок області до зведеного бюджету за два місяці

Майже півтора мільярда гривень податків – внесок області до зведеного бюджету за два місяці

За січень-лютий від платників Черкаської області до бюджетів усіх рівнів надійшло 1453,2 млн. гривень податків і зборів. Показник відповідного періоду минулого року збільшений майже в 2 раза або на 648 млн.грн. У тому числі до державного бюджету зібрано 720,3 млн. грн., до місцевих – 732,9 млн.грн. Також сплачено 505,8 млн.грн. єдиного внеску. Про податки, які формують бюджет і про основні показники роботи фіскальної служби області поінформував начальник головного управління ДФС у Черкаській області Максим Криштопа. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

«До держбюджету забезпечено податків на 417 млн. грн. (у 2,5 раза) більше січня – лютого 2016 року. До місцевих бюджетів – на 231 млн. грн. (у 1,5 раза) більше, ніж за два місяці торік», – зазначив начальник головного управління ДФС у Черкаської області.
Він відмітив, що фіскальна служба області забезпечує стабільне надходження податків до бюджетів і позитивну динаміку надходжень.
Так, за січень – лютий п.р. забезпечено надходження майже півмільярда млн.грн. податку на доходи фізичних осіб. У тому числі 123,3 млн.грн. ПДФО перераховано до державного бюджету України, а 369,8 млн.грн. – до місцевих бюджетів. Податок на доходи фізичних осіб перший за обсягом надходжень. У доходах зведеного бюджету його частка з початку року склала 34 відс., у доходах місцевих – 50 відсотків.
За два місяці зібрано 428,5 млн.грн. податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів. Цьогорічний збір ПДВ у 3,3 раза або на 299,2 млн.грн. більший за відповідний показник минулого року. Частка ПДВ у доходах зведеного бюджету склала 30 відс., державного – 60 відсотків.

Майже півтора мільярда гривень податків – внесок області до зведеного бюджету за два місяці

11 відсотків становить частка єдиного податку у доходах зведеного, а 22 відс – у доходах місцевих бюджетів. Платники, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 164,9 млн.грн. єдиного податку – на 65,3 млн.грн. або у 1,7 раза більше, ніж за два місяці минулого року. Земельний податок та орендна плата (16 відс. у доходах місцевих бюджетів) перерахована в сумі 113,6 млн.грн. – більше на 20,8 млн.грн. (у 1,22 раза). Також місцеві бюджети отримали 41,4 млн.грн. акцизного податку з роздрібу (6% у доходах місцевих бюджетів), що на 4,7 млн.грн. більше.
За даними Державної фіскальної служби України протягом січня-лютого 2017 року до зведеного бюджету України надійшло 131,9 млрд. грн. податків і зборів, що на 48,5 млрд. грн., або на 58,1 відс. більше відповідного періоду 2016 року. До державного бюджету забезпечено 104,4 млрд. грн., до місцевих бюджетів – 27,5 млрд. гривень. Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склали 24,6 млрд. гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x