Черкащани – серед переможців Всесвітніх учнівських спортивних іграх

Черкащани – серед переможців Всесвітніх учнівських спортивних іграх

Збірна команда України перемогла на Всесвітніх учнівських спортивних іграх U-15, які відбувались 11-19 вересня у Белграді (Сербія). У складі команди – семеро черкаських учнів.  Про це інформує Міністерство освіти і науки України.

Українська збірна здобула 148 медалей (69 золотих, 42 срібних, 37 бронзових) і завершила змагання на першому місці загальнокомандного заліку на перших Всесвітніх учнівських спортивних іграх.

Загалом у змаганнях взяли участь 2 500 спортсменів віком 13-15 років із 35 країн світу. Українську збірну представляв 251 спортсмен, зокрема, семеро черкаських учнів у таких видах спорту:

– збірна команда з баскетболу 3х3: Анастасія Любенська, Діана Зелик, Марія Пугач, Олександра Пугач, Юлія Власенко – учні Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів √22;

– дзюдоїст, учень Першої міської гімназії Черкаської міської ради Ілля Назаренко,;

– спортсменка зі спортивного орієнтування Даніела Панченко, учениця Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Черкаської міської ради.

До програми заходу увійшли 15 видів спорту: бадмінтон, баскетбол, баскетбол 3х3, вільна та греко-римська боротьба, волейбол, дзюдо, карате, легка атлетика, плавання, спортивне орієнтування, настільний теніс, тхеквондо (ВТФ), футбол, шахи. Загалом розіграли 172 комплекти нагород.

Водночас зі спортивними змаганнями для учнів проводились освітні та культурні заходи, оскільки події, що проходять під егідою Міжнародної федерації шкільного спорту, ставлять собі за мету розвивати взаємоповагу, толерантність, єднання й дружбу.

У межах ігор провели Учнівський спортивний форум. Участь у ньому взяв заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький, який поінформував про впровадження в Україні нових підходів щодо популяризації активного відпочинку серед учнів.

Довідково:

Міжнародна федерація шкільного спорту (ISF) – це багатоспортивна організація, визнана Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) з 1995 року, що об’єднує 132 національні шкільні спортивні організації з усього світу. Разом із учасниками ISF щорічно організовує понад 10 міжнародних спортивних змагань і масових спортивних та освітніх заходів для школярів у віці від 6 до 18 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x