Почесну відзнаку «Холодний Яр» вручили черкаському добровольцю

Почесну відзнаку «Холодний Яр» вручили черкаському добровольцю

Боєць АТО, один із перших, хто свідомо пішов захищати кордони країни на Сході, доброволець Ігор Андрюков одержав нагороду «Холодний Яр». Почесну відзнаку вручив сьогодні черкащанину перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, йдеться на сайті Черкаської ОДА.

Ігор Володимирович, ще зо два роки тому успішний ріелтор, голова Асоціації ріелторів Черкас, директор агентства «Ковчег», нині ж – один зі справжніх героїв, але вже на військовій службі. Батько 3 дітей під час першої хвилі пішов добровольцем на Схід до батальйону «Донбас». Каже: поява «зелених чоловічків» у Криму змінила його погляди на безліч речей.

– Я вважав своїм обов’язком іти на Схід та відстоювати незалежність країни, – сказав Ігор. – Від самого початку там було не просто. Наша рота за час перебування в АТО, на жаль, понесла значні втрати. Утім ще з перших днів підрозділ здійснив подвиг. Ми тоді пережили танки, міни… Пам’ятаю, живого місця не було на землі. Тим, кому вдалося вижити, насправді пощастило, або ж то була звичайна випадковість. І все ж ми вистояли, більше того – в подальшому наші позиції розширилися та укріпилися.

Наразі Ігор Андрюков служить у складі 72-го батальйону, за контрактом. А два тижні тому чоловіка Указом Президента України нагородили орденом «За мужність».

– Насправді пишаємося такими, як Ігор, – сказав Віталій Коваль, вручивши нагороду, – адже, завдяки героїзму і хоробрості добровольців, у той час вдалося стримати російського агресора. Нині ж вони є гідним прикладом для теперішньої молоді.

Нагадаємо, 14 березня вперше в державі відзначали День українського добровольця.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x