Триває ремонт дороги, що проходить через усю область

Триває ремонт дороги, що проходить через усю область

На 20 км ділянок автодороги Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань, які ремонтує Група компаній “Автострада”, вже укладено верхній шар покриття – щебенево-мастиковий асфальтобетон, паралельно облаштовується інфраструктура. Про це інформують в САД області.

 

Автодорога державного значення Н-16 проходить через всю Черкаську область зі сходу на захід, з’єднує лівобережну частину Черкащини із західною частиною, з містом Умань, при цьому не ремонтувалася близько 40 років. Тож оновлення дорожнього одягу є більш ніж актуальним, яке цього року виконується у рамках програми Президента України «Велике будівництво».

 

Наразі компанія «Автострада» виконує поточний середній ремонт трьох ділянок загальною протяжністю 36 км автодороги Н-16 – від об’їзної міста Шпола до закінчення об’їзної міста Звенигородка. В ході ремонту влаштовано основу зі щебенево-піщаної суміші обробленої цементом та двох шарів асфальтобетону – вирівнюючий шар крупнозернистого асфальтобетону та фінішний верхній шар зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

 

Окрім того, компанія «Автострада» відновлює 4 мостових споруди на автодорозі Н-16. На двох мостах – у селах Княжа та Багачівка – ремонт майже завершено. У ході відновлення цих об’єктів було демонтовано старе покриття, виконано армування та влаштування монолітної плити, а також гідроізоляції. Встановлено нове бар’єрне огородження.

 

На об’їзній міста Звенигородка ремонтується міст через річку Гнилий Тікич та шляхопровід, загальною протяжністю 134 м. Наразі тривають роботи з демонтажу старого покриття та армування верхнього шару. Забезпечено рух однією стороною дороги.

 

До робіт залучено 200 працівників та 100 одиниць дорожньо-будівельної техніки. Власна ґрунтозмішувальна установка та асфальтобетонний завод компанії «Автострада» забезпечують потребу у матеріалах.

 

Цьогоріч компанія «Автострада» вже відремонтувала низку ділянок автодороги Н-16. Загалом цього року компанія відремонтує 52 кілометри автодороги Н-16. Заплановано, що всі основні роботи на об’єктах завершаться до середини жовтня.

 

Нині на Черкащині відновлюється 12 ділянок автодороги Н-16 у всіх районах Черкаської області у рамках програми Президента України «Велике будівництво». Загалом цьогоріч буде відновлено 127,7 км цієї автодороги.

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x