За продаж червонокнижних рослин – штраф

За продаж червонокнижних рослин – штраф

На Черкащині станом на 16 березня складено 10 протоколів за продаж червонокнижних рослин. Над виявленням подібних правопорушень працює екоінспекція спільно з поліцією. Всі матеріали за збут червонокнижних рослин направляються до суду. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

На черкаських ринках масово продають червонокнижну ведмежу цибулю, яку ще називають левурдою, диким часником або черемшою. Це є адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 88 КУпАП «Порушення порядку придбання чи збуту об\’єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах», що тягне за собою накладення штрафу від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн до 1700 грн) з конфіскацією об\’єктів рослинного світу.

Ті ж дії, вчинені в межах територій та об\’єктів природно-заповідного фонду, або відповідні дії з рослинами, занесеними до Червоної книги України або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України — тягнуть за собою накладення штрафу від 100 до 215 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 грн. до 3655 грн.) з конфіскацією об\’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x