На Черкащині вживатимуть заходи, аби зберегти річки

На Черкащині вживатимуть заходи, аби зберегти річки

Питання покращення та збереження екології на Черкащині порушили під час колегії в Черкаській обласній державній адміністрації. Про це інформує пресслужба ОДА.

Протягом засідання присутні обговорили низку проблем, що стосуються стану річок в регіоні, як-от: цвітіння, замулення та масову загибель риби.

За словами голови ОДА Олександра Скічка, причин є кілька: від зміни клімату до регулярного скидання неочищених стоків підприємствами. Він також наголосив на неефективній роботі певних контролюючих органів.

– Це ненормально, коли більшість справ екоінспекції «розсипаються» в судах. Коли вона звітує про сотні мільйонів завданих збитків, а з порушників стягують мізер. Сподіваюсь на подальшу результативну роботу цього органу. Однак ми не маємо права перекладати відповідальність за стан річок на когось одного. Кожен повинен почати діяти максимально ефективно в межах компетенції, – зазначив Скічко.

Очільник Черкащини окреслив кроки обласної влади, яких вживатимуть задля вирішення екологічних проблем в регіоні:

– Звернутися до Кабміну, Міндовкілля та профільного Комітету Верховної Ради України щодо можливості фінансування об’єктів комунальної власності за рахунок Державного фонду охорони навколишнього природного середовища та посилення відповідальності й контролю за дотриманням законодавства у сфері водних ресурсів.

– Спільно з Черкаським управлінням захисних масивів дніпровських водосховищ звернуться до Держводагентства України та ДП «Укргідроенерго» щодо здійснення додаткових попусків води через гідротехнічні споруди Канівської ГЕС. Держекоінспекція Центрального округу спільно з Головним управлінням ДПС у Черкаській області опрацюють питання щодо можливостей збільшення надходжень до місцевих екологічних фондів.

– Згодом проведуть засідання робочої групи з координації дій щодо забезпечення безперешкодного і безкоштовного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів та островів для загального водокористування на території Черкаської області.

– Органи місцевого самоврядування мають вирішувати питання щодо впорядкування меж водоохоронних зон і розроблення проєктно-кошторисної документації щодо реконструкції (будівництва) очисних споруд. У кожній громаді має бути створена робоча група щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до водних об’єктів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x