Дві незаконні вирубки дерев зафіксували в області

Дві незаконні вирубки дерев зафіксували в області

17 березня працівники Держекоінспекції у Черкаській області спільно із лісовою охороною ДП «Смілянський лісгосп» виявили самовільну рубку 18 дерев порід акація та берест в адміністративних межах Мліївської сільської ради Городищенського району. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

Протиправні дії здійснили двоє місцевих мешканців, яких притягли до адміністративної відповідальності за статтею 65 КУпАП, розмір штрафу 340 гривень.

Збитки, завдані довкіллю незаконним знищенням зелених насаджень – 20,9 тисяч гривень. Станом на 20 березня збитки порушники повністю відшкодували. Крім того, вилучено бензопилу, як інструмент здійснення правопорушення.

Цього ж дня виявлено факт незаконної порубки 90 дерев різних порід, в тому числі плодових, в адміністративних межах Жовнинської сільської ради Чорнобаївського району. Обрахований розмір завданої шкоди становить 172,4 тисячі гривень.

Особи, що скоїли вирубку, наразі не встановлені. Матеріали готуються до передачі в правоохоронні органи для відповідного реагування.

Державна екологічна інспекція попереджає про недопустимість самовільних рубок лісу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x