Спільні статті науковців ЧНУ та матеріалознавців тайванського університету опублікували в журналах першого квартилю

Спільні статті науковців ЧНУ та матеріалознавців тайванського університету опублікували в журналах першого квартилю

Як відомо, фізика є базовою, універсальною наукою: належно підготовлений фізик може розібратись із багатьма проблемами інформатики, хімії, матеріалознавства, біології, а іноді навіть і економіки. Прикладом потенціалу фізики і фізиків є плідне співробітництво науковців Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького і матеріалознавців Тайваню.

 

Воно почалось у 2015−2016 роках зі спільної роботи (а потім і відповідної публікації) на тему нового способу пороутворення у паяних контактах. Після цього професор кафедри фізики Андрій Гусак у 2017−2019 роках здійснив наукові візити до департаменту матеріалознавства університету NCTU (National Chiao Tung University) у місті Синьчжу — кремнієвій долині Тайваню. Потім пандемія припинила візити, але не перервала співробітництва.

І ось цього місяця (вересень 2021) у журналах першого квартилю (своєрідна «вища ліга» наукових журналів) опубліковано відразу дві спільні статті тайвансько-черкаської колаборації, присвячених розробці та оптимізації нових методів з’єднання матеріалів:

 

 

 

Також прийнята до друку і незабаром повинна стати доступна онлайн ще одна спільна стаття в журналі першого квартилю, присвячена еволюції зеренної структури в мікроелектронних приладах, які використовують нещодавно винайдений наноматеріал — нанодвійникову мідь: A.M. Gusak, Kuan-Ju Chen, K. N. Tu, and Chih Chen (2021). Modeling of Abnormal Grain Growth in (111) Oriented and Nanotwinned Copper” Scientific Reports.

 

За інформацією Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x