Цього тижня прогнозують сонячну, суху та маловітряну погоду

Цього тижня прогнозують сонячну, суху та маловітряну погоду

Новий тиждень продовжує радувати барвистим нарядом різнобарвної осені. Головним диригентом у формуванні погоди Черкащини залишається осінній антициклон, який забезпечуватиме жителів регіону переважно сонячною, сухою та маловітряною погодою з температурним фоном другої половини жовтня.

 

У нічні години стовпчики термометрів прямуватимуть до нульової позначки з найбільшою ймовірністю легких заморозків 1−3° на поверхні грунту та місцями у повітрі, тоді як вдень повітря зуміє прогріватися до 11−16º тепла.

За рахунок особливо холодних ночей виникає необхідність початку опалювального періоду у закладах соціальної інфраструктури, особливо у дитячих закладах та лікарнях.

 

Така синоптична ситуація, не дивлячись на позитивну сторону стабільності, все ж має свій «мінус» – сприятливі умови для накопичення шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери. В умовах вихолоджування земної поверхні в нічні та ранкові години, формуються затримуючі шари інверсій або ізотермії, які перешкоджають турбулентності і поширенню забруднюючих речовин в атмосферу.

 

Антициклон «завис» і для відновлення руху атмосфери потрібне перезавантаження. За попередніми розрахунками, у другій половині жовтня, прогнозуємо активізацію циклонічної діяльності. Під натиском активного циклону «BENNI» з північного заходу, погода зміниться.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x