У Черкаській інфекційній лікарні буде сучасна лабораторія ПЛР-діагностики

У Черкаській інфекційній лікарні буде сучасна лабораторія ПЛР-діагностики

У КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» проведуть капітальний ремонт приміщень відділу ПЛР-діагностики клініко-діагностичної лабораторії та встановлять сучасне обладнання. Кошти на це спрямували на останній сесії Черкаської міської ради, повідомляють в пресслужбі відомства.

Нині відбувається процедура тендерної закупівлі, після закінчення якої переможець торгів приступить до виконання робіт.

«Це надзвичайно хороша подія як для міської інфекційної лікарні, так і для міста в цілому. Адже наразі ПЛР-аналізи проводять лише у кількох закладах міста: Третій міській лікарні, обласному лабораторному центрі, обласній лікарні, обласному центрі СНІДу та у приватних лабораторіях. ПЛР-діагностика – це один з найновіших сучасних методів діагностики. Вона дозволяє швидко виявити різні інфекційні захворювання – як вірусні, так і бактеріальні. Можливість проведення таких аналізів безпосередньо у інфекційній лікарні буде важливим і позитивним кроком уперед», – говорить директор КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» Світлана Волгіна.

Варто зазначити, що минулоріч після капітального ремонту в Черкаській міській інфекційній лікарні запрацював блок інтенсивної терапії.

«Ми і надалі працюємо над тим, щоб забезпечувати медичну галузь необхідними медикаментами і обладнанням. Зокрема, на останній сесії міськради близько 15 млн грн було спрямовано на розвиток галузі охорони здоров’я. Окрім коштів на капремонт відділу ПЛР-діагностики у інфекційній лікарні, передбачили також фінансування завершення ремонту приймального відділення у КНП «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги», кошти на капремонт і обладнання для КНП «Перша черкаська міська лікарня». Здоров’я наших містян – це найбільша цінність, тому медичній галузі міста приділятимемо максимум уваги», ̶  зазначає міський голова Анатолій Бондаренко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x