Черкаські школярі зібрали для онкохворих дітей понад 40 тисяч гривень

Черкаські школярі зібрали для онкохворих дітей понад 40 тисяч гривень

Всеукраїнська благодійна акція «Монетки дітям», яку ініціювали Національний банк України та БФ «Таблеточки», відбулася 1–30 вересня. Про це інформує департамент освіти та гуманітарної політики.

Черкаські школи доєдналися до цієї ініціативи, аби  допомогти дітям, що борються з раком. Так, протягом місяця школярі збирали монети номіналом 25 копійок. У результаті сума, яку обміняли в банку, становить понад 42,5 тисяч гривень (це більше 170 тисяч монет вагою 493 кілограми).

– Акція стала неймовірним досвідом об’єднання дітей навколо подібних значущих соціальних тем. Адже саме дорослі мають донести до них, наскільки важливо допомагати тим, хто цього потребує. У таких справах кожна копійка може врятувати чиєсь життя, – йдеться в повідомленні.

Як зазначив в.о директора департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов, ця ініціатива – чудовий привід навчити дітей бути відповідальними та чуйними нині і в майбутньому.

– Ми дякуємо всім черкаським навчальним закладам, а зокрема школам та вчителям. Педагоги не залишились осторонь, а власним прикладом продемонстрували наскільки важлива акція, як просто до неї доєднатись та допомогти малечі, яка цього потребує, – зауважив Бєлов.

Додамо, що Національний банк продовжив акцію до 15 жовтня. Охочі можуть здати монети в окремих відділеннях ПУМБ та Райффайзен банку. Детальніше про умови акції – тут.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x