Лісівники Черкащини висадили 800 гектарів лісу

Лісівники Черкащини висадили 800 гектарів лісу

Державні лісові господарства Черкащини вже висадили 800 гектарів лісових культур. Це більша частина від запланованих об’ємів (майже 60%). Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

– Сприятливі погодні умови дозволили рано почати цьогорічну лісокультурну кампанію. Роботи з відновлення та створення лісів наразі активно проводять усі лісгоспи, – повідомив начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко. – На підприємствах, де висаджуються хвойні породи, посадка лісу вже на стадії завершення. Так, приміром, Золотоніський лісгосп вже виконав поставлені завдання. Більшість робіт зі створення лісових культур виконали у Канівському, Чигиринському та Кам`янському лісгоспах, – зазначив головний лісівник Черкащини.

Загалом у 2017 році заплановано провести відтворення лісів на загальній площі 1675 гектарів, з них лісових культур створять на площі 1387 га. Основними лісоутворюючими породами для області є сосна звичайна та дуб звичайний, висаджуються й інші – дуб червоний, горіх чорний, робінія звичайна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x