У Черкасах будуть судити кредитного шахрая, що привласнив понад 17 млн. грн.

У Черкасах будуть судити кредитного шахрая, що привласнив понад 17 млн. грн.

Прокуратура міста Черкаси затвердила і направила до суду обвинувальний акт відносно колишнього посадовця кредитних спілок , жителя Черкаського району.

Про це пише «Україна кримінальна» з посиланням на прес-службу прокуратури міста Черкаси.

Людина, працюючи на керівних посадах кредитних спілок «Благо» і «Рушник», зловживаючи службовим становищем, заволодів коштами обох спілок на суми понад 12 млн 200 тис. грн і майже 5 млн 500 тис. грн відповідно.

Як повідомляє виконуючий обов\’язки прокурора міста Черкаси Сергій Шелудяков, маючи одноособовий доступ до сховища, в якому зберігалися гроші вкладників зазначених фінансових установ, підозрюваний без оформлення будь-яких документів різними сумами брав із сейфа гроші, які використав на власні потреби. По закінченні строків депозитних договорів чуже майно, яке знаходилося в правомірному володінні спілок, не повертав, а переоформляв договору на більш вигідних умовах з наміром надалі звернути гроші вкладників на свою або на чиюсь користь.

Цей же працівник умисно надав до кредитної спілки «Благо» свідомо підроблені документи про те, що громадяни, які не мали жодного стосунку до зазначеного союзу, нібито отримали кредитні кошти на суму понад 2 млн грн. Щоб вивести ці гроші з фонду союзу, він використовував завідомо підроблені видаткові касові ордери зазначеної установи.

Своїми умисними діями чоловік скоїв кримінальні злочини, передбачені ч.5 ст. 191, ч.4 ст. 358 КК України – заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах та використання завідомо підробленого документа.

Обвинувальний акт розглядається в Придніпровському районному суді м. Черкаси , обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x