Наталія Гавриш: «Психолог – це людина, яка вислухає і підкаже правильний напрям»

Наталія Гавриш: «Психолог – це людина, яка вислухає і підкаже правильний напрям»

Напередодні сторіччя Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького інформаційне агентство «Нова Доба» розпочинає новий проєкт, присвячений спогадам студентів про навчання в закладі вищої освіти.

Про низку позитивних моментів, які є одним цілим, публічні виступи перед правоохоронцями та специфіку роботи психолога розповіла старший психолог відділу психологічного забезпечення  управління кадрового забезпечення ГУНП у Черкаській області, майор поліції Наталія Гавриш.

Що Вам найбільше запам’яталося за період навчання в Черкаському національному?

– Під час навчання сталося багато приємних подій та позитивних моментів. Зараз важко виокремити один із них, адже цікаві лекції, діяльність студентської ради, поїздки в Сокирне, у «Черкащанці» – однаково запали в душу та нині сприймаються як єдине ціле. Мені подобалося дружнє ставлення викладачів до студентів, окрім цього, до педагогів завжди можна було звернутися за допомогою.

 

Чому вирішили здобувати фах психолога в ЧНУ?

– Після школи я не розглядала інші університети, окрім ЧНУ, бо завжди хотіла залишитися в Черкасах та бути ближчою до батьків і друзів. Також на базі закладу проводили підготовчі курси для абітурієнтів. Після них зрозуміла, що в університеті працюють кваліфіковані викладачі, які зможуть дати мені необхідні знання.

 

Які знання й навички, здобуті під час навчання, знадобилися в професійній сфері? 

– Нині в роботі я послуговуюся багатьма навичками. По-перше, педагоги навчили як нівелювати страх під час публічних виступів та бути впевненою в собі. Мені часто доводиться тримати аудиторію, у складі якої – представники правоохоронних органів. Також викладачі наголошували, що необхідно сприймати людей такими, якими вони є насправді. Тому психолог має не лише пізнати соціум, а й навчити інших жити з їхніми проблемами.

 

Що хочете побажати Альма-матер до 100-річчя?

– Хочу побажати абітурієнтам, які планують вступати в ЧНУ, не сумніватися в собі й своєму виборі. Усі, хто здобуватимуть фах психолога мають зрозуміти, що люди асоціюватимуть вас із «чарівною паличкою», а тому чекатимуть миттєвого результату. Тож раджу здобувати знання, аби надавати кваліфіковану допомогу. Адже психолог – це людина, яка вислухає і підкаже правильний напрям.

Найкращим викладачам університету, яких порівнюю з другою родиною, віри в себе, а також вдячності від студентів і випускників.

 

Спілкувалася Наталія Кузнєцова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x