«Історію університету в світлинах» презентували в Черкаському національному

«Історію університету в світлинах» презентували в Черкаському національному

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького презентували фотоальбом до 100-річного ювілею – «Історія університету у світлинах».

 

 

Через призму світлин тут зображені всі віхи історії навчального закладу від 1921 року до сьогодні.

− На фото ми можемо бачити не лише історію навчального закладу, а й становлення Незалежності нашої країни. Ми можемо згадати і події Революції на граніті, коли Україна формувалася як незалежна самостійна держава, Помаранчевої революції та Революції Гідності. Студентство – це передова думка, віра в краще, самовіддана, чиста й чесна боротьба за майбутнє, тому багато студентів брали участь саме в цих подіях, ­− зазначив ректор ЧНУ Олександр Черевко. − Наш університет дає гарний квиток у доросле життя, для самореалізації – про це свідчать історії успіху студентів, якими ми пишаємося. Безумовно нині маємо виклики, із якими складно боротися, але з таким колективом, професорсько-викладацьким складом ми маємо всі підстави оптимістично дивитися і на наступні 100 років.

 

 

Спочатку планували в альбом помістити близько 500 світлин, але коли почали підготовку, то ввійшло їх набагато більше.

− Мені дуже почесно долучитися до збереження й відтворення столітньої історії університету. Це спільна праця всіх, хто надали, зібрали, допомогти систематизувати цю інформацію – це і викладачі, які працювали й працюють все життя в університеті, випускники, студенти – всі надсилали, надавали матеріали, − розповідає упорядниця Сніжана Лисенко-Заїка. − Також використали світлини з фонду Державного архіву Черкаської області, фотографії з Музею історії університету.

 

 

Матеріали у фотоальбомі розподілені десятиліттями, а в кожному десятилітті – за темами: навчання, випускники, викладачі, громадська діяльність, спорт, творчість.

 

 

Олеся Зінченко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x