Олег Лисенко: «Навчатися необхідно завжди, навіть після закінчення університету»

Олег Лисенко: «Навчатися необхідно завжди, навіть після закінчення університету»

Із нагоди сторіччя Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького інформаційне агентство «Нова Доба» розпочинає новий проєкт, присвячений спогадам студентів про навчання в закладі вищої освіти.

Про наукові дослідження, зустріч із майбутньою дружиною та самоосвітню діяльність розповів випускник економічного факультету Олег Лисенко.

Розкажіть, де Ви зараз працюєте?

– Нині я обіймаю посаду керівника з розвитку роздрібного бізнесу АТ «Альфа–банку Україна», очолюю п’ять областей: Київську, Житомирську, Вінницьку, Чернігівську та Черкаську. У банківській сфері почав працювати, коли ще був студентом п’ятого курсу, із 2008 року. Потім була невелика перерва, близько трьох років спробував сили в аграрному бізнесі.

 

Що найбільше запам’яталося за роки навчання в ЧНУ?

– У Черкаському національному навчався на економічному факультеті за спеціальністю «Міжнародна економіка». Загалом у мене залишилося багато яскравих спогадів за роки навчання: від спартакіад до різноманітних заходів і фестивалів. Багато моментів стосуються студентського самоврядування, сесій та революційних подій, що почалися наприкінці листопада 2004. Однак найбільш вагома згадка для мене – зустріч із дружиною, яка теж навчалася в ЧНУ.

Якими дисциплінами Ви цікавилися найбільше?

– Мені дуже подобалися пари з «Міжнародної економіки»  і тандем викладачів Івана Івановича Кукурудзи і Тараса Ігоровича Ромащенка. Із другого курсу я почав досліджувати участь України в міжнародних інтеграційних процесах. Наукові дослідження тривали чотири роки. За цей період я аналізував і систематизував проблеми й напрями розвитку нашої країни в курсових та кваліфікаційній роботах.

 

Чому обрали для навчання Черкаський національний?

– У школі я мав успіхи з географії й економіки, був переможцем районних та призером обласних олімпіад. Одного разу по радіо почув рекламу тоді ще Черкаського державного університету про набір слухачів підготовчих курсів, в яких згодом узяв участь. Тому з майбутнім закладом вищої освіти визначився ще в 11 класі. У результаті п’ять років успішно навчався в ЧНУ на держбюджеті.

Які знання й навички, здобуті під час навчання, знадобилися в професійній сфері?

– У будь-якому випадку я отримав фундаментальні знання за спеціальністю і головне – життєвий досвід. В університеті навчився бути ініціативним та відповідальним.  Також сформувалися навички лідера, адже був головою студентського самоврядування факультету та капітаном футбольної команди. Я усвідомив, що навчатися необхідно завжди, навіть після закінчення університету, аби не втрачати кваліфікацію й бути професіоналом свої справи. Участь у тренінгах, читання книг, наукових статей та фахової літератури – відіграють значну роль у професійному житті й досі.

 

Що хочете побажати Альма-матер до 100-річчя?

– Достатку й процвітання, а також розумних та ініціативних студентів! Завдяки кваліфікованим викладачам і працівникам ЧНУ, переконаний, що  згодом заклад зарахують до ТОП-10 кращих ЗВО України. Бажаю, щоб на 200-річчя університет очолив цей рейтинг.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x