В області ремонтують 13 кілометрів Дороги єдності

В області ремонтують 13 кілометрів Дороги єдності

У межах президентської програми Велике будівництво розпочався ремонт ділянки дороги М-30 Стрий – Ізварине в Уманському районі (км 560+224 – км 576+388). Загалом буде відремонтовано понад 13 кілометрів Дороги єдності.

 

Ремонтні роботи будуть проведені на двох ділянках автодороги М-30:

– на обході села Гроздеве (понад 5 км);

– на обході села Бабанка (майже 8 км).

Наразі дорожники працюють на ділянці біля села Гроздеве: розпочато фрезерування старого зношеного покриття та ведуться роботи з влаштування вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття.

Уже відновили дорожнє покриття на мостах через річки Уманку біля села Гроздеве та через річку Ревуха біля села Бабанка.

На ділянках автодороги М-30 буде влаштовано водовідведення, укріплене узбіччя, влаштовано з’їзди з дороги. Заплановано відновлення чотирьох автобусних зупинок та влаштування трьох пішохідних переходів із автономним освітленням.

Після завершення робіт по основному проїзду буде влаштовано металеве бар’єрне огородження, дорожня розмітка та встановлено нові дорожні знаки.

Підрядна організація: ТОВ «ШРБУ-48».

 

 

 

Довгий час дорога міжнародного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, нині це М-30 Стрий – Ізварине, була однією з найгірших трас Черкащини з великою інтенсивністю руху, особливо вантажівок. За що місцеві жителі символічно нарекли її «дорогою смерті». Але завдяки програмі Президента Велике будівництво, тепер це вже історія.

Загалом у 2020−2021 роках на Черкащині оновлюємо 34 км автодороги М-30 від початку обходу міста Умань до межі з Кіровоградщиною.

Флагманський проєкт до 30-річчя Незалежності України — дорога М-30 Стрий – Ізварине. Це швидкісний коридор між західними та східними областями України та найдовша траса країни – майже 1400 кілометрів від Львівщини до Луганщини.

 

За інформацією Укравтодору

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x