Підсніжник складчастий на Черкащині росте не лише в Холодному Яру

Підсніжник складчастий на Черкащині росте не лише в Холодному Яру

Загальновідома унікальна рівнинна локація підсніжника складчастого знаходиться у Холодному Яру на території Креселецького лісництва ДП «Кам`янське лісове господарство». Проте, як повідомили у лісгоспі, Холодний Яр – не єдине місце зростання цієї рідкісної червонокнижної квітки. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Майже два десятиліття тому працівники Тимошівського лісництва Кам`янського лісгоспу вирішили провести експеримент і насадили холодноярський підсніжник у підпорядкованих лісових масивах.
Підсніжник складчастий на Черкащині росте не лише в Холодному Яру
– Рослину висаджували на кількох галявинах, але прижилася вона не скрізь, – зазначає лісничий Тимошівського лісництва В`ячеслав Діденко. – Та в одному місці підсніжник добре акліматизувався і почав стрімко поширюватися – це територія поблизу сіл Тимошівка та Юрчиха. Ми спостерігали за цим з року в рік і станом на сьогодні вже маємо таку популяцію на загальній площі понад 4 гектари.

Про прекрасний килим рідкісних первоцвітів у Тимошівському лісництві ще мало хто знає – як серед місцевого населення, так і серед туристів. Та попри це, лісівники щороку протягом березня посилено охороняють цю територію, щоб уберегти від можливого браконьєрського знищення і тим самим забезпечити подальше поширення підсніжника складчастого.

Нещодавно лісівники провели екскурсію для учнів Тимошівського шкільного лісництва до квітучої галявини. Разом з їхнім керівником Світланою Погорілою на свіжому повітрі провели природничий урок. Юні природолюби були у захваті від побаченого та пообіцяли допомагати лісівникам у збереженні й охороні первоцвітів, що зростають поблизу їх рідних домівок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x