На Черкащині оцифрують артефакти трипільської культури

На Черкащині оцифрують артефакти трипільської культури

Фахівці заповідника “Трипільська культура”, що в селі Легедзине на Черкащині, створюють найбільшу онлайн-базу трипільських артефактів. Про це інформує “Укрінформ”.

Мета ініціативи полягає в тому, аби пояснити широкому загалу важливість і актуальність феномену трипільської культури простими словами.

 – Нова Експозиція “Трипільська пектораль” відрізнятиметься від старої не лише тим, що ми помістимо експонати у нові вітрини і перефарбуємо стіни – вона зміниться на всіх рівнях,  – зазначив директор заповідника Владислав Чабанюк.

За його словами, експозицію сформують із семи музейних залів, що комплексно демонструватимуть різноманітні артефакти: ритуальну кераміку, знаряддя праці та предмети побуту, зброю, фрагменти жител, а також посуд різних періодів. 

Окрім цього, відвідувач зможе детально ознайомитися із загальною характеристикою трипільської культури на тлі світових процесів, її походженням та поширенням.

– Аби проєкт зміг зазвучати не лише на локальному, але й на всеукраїнському та міжнародному рівнях, експонати оцифрують і оприлюднять у віртуальній галереї, що відтворюватиме 7 залів фізичної експозиції. Відвідувачі можуть скористатися функцією AR, що дає змогу проєктувати об’єкти на плоскі поверхні у реальних розмірах, – додав Чабанюк.

Фізичну й віртуальну експозиції презентують у жовтні-листопаді цьогоріч.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x