Краєзнавчу премію імені Максима Максимовича вручили черкаському професору

Краєзнавчу премію імені Максима Максимовича вручили черкаському професору

Обласну краєзнавчу премію імені Михайла Максимовича вручили доктору історичних наук, професору ЧНУ ім. Б. Хмельницького Анатолію Чабану. Про це повідомила пресслужба університету.

Вручення відзнаки обласної державної адміністрації та обласної ради відбулося нещодавно в селі Красенівка, Чорнобаївської ОТГ, на батьківщині видатного українського богатиря Івана Піддубного.

Премії імені Михайла Максимовича 2021 року професор Анатолій Чабан удостоєний за книгу «Щедрий стіл Середньої Наддніпрянщини». У ній, на основі ґрунтовного дослідження джерел, дослідницької та художньої літератури висвітлено особливості харчування населення Середньої Наддніпрянщини в історичній ретроспективі, становлення народних традицій приготування страв та етикету споживання. З’ясовано, як із чого в наших краях готували страви, охарактеризовано кухню і кухонний інвентар, систему обрядових, традиційних та призабутих страв та напоїв Черкащини.

Диплом лауреата краєзнавчої премії Почесному краєзнавцю України Анатолію Чабану на урочистостях у селі Красенівці вручив заступник голови Черкаської обласної ради Михайло Мушієк. Цьогорічного лауреата привітали начальник управління культури та охорони культурної спадщини облдержадміністрації Олександр Шабатін, голова конкурсної комісії Валентин Лазуренко та представники громадськості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x