Відтепер поїхати до іншої області можна із COVID-сертифікатом чи негативним тестом

Відтепер поїхати до іншої області можна із COVID-сертифікатом чи негативним тестом

Нові правила міжрегіональних перевезень на “жовтому”, “помаранчевому” та “червоному” рівнях епіднебепезпеки набули чинності із 21 жовтня. Про це зазначив керівник патрульної поліції області Олександр Кокоба під час брифінгу в ОДА.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

– Міжрегіональні перевезення дозволені за наявності у водіїв і пасажирів одного з документів. Зокрема, документу про отримання однієї дози вакцини, довідки, що підтверджує повний курс щеплення (міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат). А також негативного результату ПЛР-тесту чи експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, що чинний 72 години, – зазначив Кокоба.

За його словами, діти до 18 років зможуть користуватись громадським транспортом у поїздках між регіонами без пред’явлення негативних тестів на COVID-19 та сертифікатів чи міжнародних свідоцтв про щеплення. Однак для дітей від 12 років вимагатимуть дотримання маскового режиму, – сказав керівник патрульної поліції області Олександр Кокоба.

Старший юрисконсульт патрульної поліції Микола Котух сказав, що відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу та пасажирів зазначених документів несе перевізник.

– Контрольні групи будуть перевіряти дотримання епідеміологічних норм. На перевізника складатиуть протокол відповідно до статті №43-44 кодексу України про адміністративні правопорушення, – пояснив Котух.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x