Черкаські гімнасти стали фіналістами чемпіонату світу

Черкаські гімнасти стали фіналістами чемпіонату світу

На чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики, що триває в японському Кітакюшю, завершилася кваліфікація. За результатами Ілля Ковтун та Назар Чепурний стали фіналістами змагань.  Про це інформує «Суспільне Спорт».

Загалом до фіналу особистого багатоборства пройшли 24 спортсмени. Серед них – Ілля Ковтун, який увійшов до топ–5 із 83.565 бала в сумі. Лідером змагань став олімпійській чемпіон, японець Дайкі Хашімото, який випередив черкаського гімнаста на 4.475 бала. Завдяки результату Ковтуна Україна вдесяте буде представлена у фіналі чоловічого багатоборства.

За медалі в опорному стрибку боротиметься Назар Чепурний. До завершального етапу він потрапив із першим результатом серед усіх учасників – 14.833 бала у середньому за два стрибки. Стільки ж балів отримав олімпійський чемпіон–2012, південнокореєць Ян Хак Сон. Проте Чепурний мав вищу оцінку за перший стрибок – 14.966, тому очолив турніру таблицю.

Другий фінал в окремих видах для України здобув Ковтун. Він посів восьму позицію на поперечині з 14.2 бала. Черкащанин поступився лідеру на цьому снаряді, золотому медалісту Токіо-2020 Хашімото 0.433 бала.

Результати спортсменів у кваліфікації на снарядах ЧС зі спортивної гімнастики:

особисте багатоборство – Ілля Ковтун;

вільні вправи – Ілля Ковтун, Назар Чепурний;

кінь – Ілля Ковтун;

кільця – Ілля Ковтун;

опорний стрибок – Назар Чепурний (два стрибки), Ілля Ковтун (один стрибок);

бруси – Ілля Ковтун, Назар Чепурний;

поперечина – Ілля Ковтун.

Додамо, що Ілля Ковтун – перший українець за 16 років, який вийшов до фіналу на поперечині. Востаннє це вдавалося Валерію Гончарову в 2005 році, коли він завоював на цьому снаряді «бронзу».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x