У черкаському терцентрі цілодобово доглядатимуть за пенсіонерами

У черкаському терцентрі цілодобово доглядатимуть за пенсіонерами

Відділення тимчасового перебування при територіальному центрі надання соціальних послуг створять у Черкасах. Відповідне рішення ухвалили під час сесії Черкаської міської ради 21 жовтня. Про це йдеться на сайті міськради.

Відділення забезпечуватиме надання соціальних послуг пенсіонерам та людям з інвалідністю, які не мають рідних та постійного місця проживання.

Послуги цілодобового догляду у відділенні зможуть отримувати 10 осіб одночасно. Загалом, за даними департаменту соціальної політики Черкаської міської ради, нині в місті проживає 58 таких людей.

– Створення цього відділення дасть можливість самотнім людям з інвалідністю, які за станом здоров’я потребують постійного стороннього догляду, до їх поселення в інтернатні заклади отримувати послуги стаціонарного догляду, – йдеться в повідомленні.

За словами директорки територіального центру надання соціальних послуг м. Черкаси Альони Щербак, аби поселити людину в інтернат потрібен час.

– Поки фахівці оформлюватимуть необхідні документи, «важкі» підопічні зможуть тимчасово перебувати в цьому відділенні. Загалом люди із зазначених категорій зможуть жити в закладі до чотирьох місяців. Їх забезпечать харчуванням й одягом, – зазначила Щербак.

Нині у відділенні тривають ремонтні роботи. Перших підопічних заклад зможе прийняти за кілька місяців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x