Черкаські підприємці отримають фінансову допомогу з міськбюджету

Черкаські підприємці отримають фінансову допомогу з міськбюджету

Договір між департаментом економіки та розвитку міської ради і АТ «Державний експортно-імпортний банк України» щодо часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, що надали підприємцям на розвиток бізнесу, уклали нещодавно. Про це йдеться на сайті міськради.

Компенсації надають черкаським підприємцям за кредитами на розширення чи відновлення потужностей, придбання основних засобів, поповнення обігових коштів.

Як зазначила директорка департаменту економіки та розвитку міської ради Ірина Удод, серед найголовніших перешкод розвитку підприємницької ініціативи є складність доступу суб’єктів малого та середнього бізнесу до кредитних ресурсів.

– Підписання договорів про співпрацю з місцевими банківськими установами, зокрема, щодо часткового відшкодування з міського бюджету ставок за кредитами, залученими суб’єктами підприємницької діяльності, – це важливий крок з надання фінансової підтримки підприємців Черкас. Адже серед найголовніших перешкод розвитку підприємницької ініціативи є складність доступу суб’єктів малого та середнього бізнесу до кредитних ресурсів, – зауважила Удод.

Частковому відшкодуванню з міського бюджету відсоткових ставок за кредитами підлягає частина відсоткової ставки по кредиту, що не перевищує 1,5 облікової ставки Національного банку України на дату укладення договору про співробітництво з Банком-партнером.

– Обмежувальні заходи, що пов’язані із пандемією COVID-19, спровокували гостру потребу у фінансовій підтримці суб’єктів підприємницької діяльності. Саме тому ми схвалили рішення підтримати наших підприємців, які попри все продовжують свою діяльність, платять податки до місцевого бюджету та зберігають робочі місця, – пояснив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x