День лісу школярі зі Смілянщини провели у лісництві

День лісу школярі зі Смілянщини провели у лісництві

Смілянські лісівники відзначили Міжнародний день лісу разом із юними вихованцями шкільного лісництва – учнями Балаклеївської загальноосвітньої школи №2. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Керівник шкільного лісництва Надія Мінченко провела для дітей урок-лекцію на тему «Живцювання декоративних рослин». Під час заняття учні дізналися про особливості живцювання та догляди, а також ознайомилися із різновидами декоративного посадматеріалу, який вирощують у розсаднику на території лісництва.

– Зазвичай щороку ми з учнями у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» активно долучаємось до створення лісових насаджень. Цього ж року, окрім садіння лісу, ми вирішили озеленити ще й територію лісництва, – зазначає Надія Мінченко. – Впевнена, що досвід роботи із декоративними рослинами стане дітлахам у нагоді навіть у повсякденному житті.

Лісничий Смілянського лісництва Олексій Островський разом із помічником Владиславом Гончаренком провели для школярів інструктаж та на практиці показали, як необхідно висаджувати декоративні кущі. Відтепер понад тридцять туй та ялівців, які посаджені школярами власноруч, прикрашатимуть територію цього структурного підрозділу.

Директор Смілянського лісгоспу Юрій Сегеда наголошує, що учні Смілянського шкільного лісництва завжди активно долучаються до усіх природничих заходів та акцій. І завдання лісівників – робити все необхідне, щоб зацікавлення до лісівничої справи у юних природолюбів не зникало, та призводило до нових досягнень і здобутків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x