В онкодиспансері проконсультували понад 200 черкащанок

В онкодиспансері проконсультували понад 200 черкащанок

День відкритих дверей відбувся в Черкаському обласному онкологічному диспансері 23 жовтня. Хірурги-онкологи проконсультували 220 черкащанок з приводу раку молочних залоз. Про це поінформували на сторінці медзакладу.

Під час обстежень фахівці використали два стаціонарні й один мобільний комплекси. Деяким пацієнткам провели мамографію, УЗД й цитологічне дослідження.

Протягом доби мамографію здійснили 168 черкащанкам. Так, рентгенологічно та морфологічно рак грудей діагностували п’ятьом жінкам. Окрім цього, у двох пацієнток виявили підозру на злоякісні новоутворення молочної залози.

– Водночас доброякісну патологію молочних залоз діагностували 43 жінкам. Згодом пацієнтки мають пройти дообстеження й курс лікування. Відповідно до цих результатів кожна жінка має систематично проходити профілактичні огляди щорічно, – йдеться в повідомленні.

Минулоріч через ситуацію з COVID-19 більшість пацієнток не консультувалися з фахівцями. Тому нині в кожної третьої жінки діагностували рак молочної залози на пізніх стадіях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x