У Черкасах вшанували пам’ять тих, хто загинув у роки Другої світової війни

У Черкасах вшанували пам’ять тих, хто загинув у роки Другої світової війни

77 років минає сьогодні з дня вигнання нацистських окупантів із України. Вшанували пам’ятну дату обласні та міські владці, військові та містяни. Сьогодні вони поклали квіти шани за загиблими до Пагорба Слави. Про це повідомляють у пресслужбі Черкаської ОДА.

 

 

Вигнання нацистів із України стало можливим завдяки об’єднанню зусиль всієї антигітлерівської коаліції та визвольних антинацистських рухів.

Жителі УРСР взяли активну участь у протидії гітлерівській агресії. За весь час війни між СРСР та Третім Рейхом жителі УРСР складали приблизно 7 мільйонів (23%) особового складу Збройних сил СРСР, що більше війська Великої Британії, яка мобілізувала до 6 мільйонів громадян.

 

 

Українці воювали у складі Червоної армії і партизанських загонів, були відзначені багатьма високими нагородами. Вихідці з України були і серед командного складу збройних сил СРСР.

За оцінками Інституту історії НАНУ, прямі людські втрати України становили 8–10 мільйонів осіб, що більше ніж сукупні втрати Великої Британії, Сполучених Штатів Америки, Франції, Польщі та Канади (близько 7,4 мільйона).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x