В Умані висадять сакури

В Умані висадять сакури

Умань стане одним з міст України, де буде висаджено символ Японії – сакури. Незвичні для наших широт дерева з’являться в Умані в рамках святкування Року Японії в Україні, оголошеного указом Президента України. «Нова Доба» дізналася в Уманській міській раді.

25-річчю встановлення дипломатичних відносин між двома країнами приурочено кампанію з висадження сакур, що має відповідну назву «2500 сакур». Уже в квітні планується висадити понад 1000 дерев у 22 містах України: Києві, Львові, Золочеві, Тернополі, Ужгороді, Мукачеві, Івано-Франківську, Чернівцях, Хмельницькому, Вінниці, Умані, Одесі, Миколаєві, Херсоні, Генічеську, Маріуполі, Запоріжжі, Дніпрі, Краматорську, Слов’янську, Сєвєродонецьку, Харкові. Висаджені сакури символізуватимуть дружбу між народами України та Японії.
Представники Посольства наразі погоджують із місцевими органами влади дату і місце висадки дерев. З цією метою 24 березня відбулась зустріч Посла Японії в Україні Шігекі Сумі з представниками українських міст, які беруть участь в кампанії з висадження сакур. Місто Умань на зустрічі представляла начальник відділу туризму Уманської міської ради Анна Ковальова.

Шігекі Сумі зазначив, що окрім висадження сакур, у рамках відзначення Року Японії в Україні буде проведено цілу низку культурно-мистецьких заходів. Посол запропонував на місцях організовувати заходи, спрямовані на ознайомлення українців з культурою Японії, у свою чергу пообіцявши всебічну допомогу і консультації з японської сторони.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x