В області викрили мільйонні розкрадання електроенергії

В області викрили мільйонні розкрадання електроенергії

В умовах зростання загрози дефіциту електроенергії в країні СБУ посилює системну роботу щодо забезпечення захисту критичної інфраструктури Об’єднаної енергосистеми України. У Черкаській області викрили підпільну ферму криптовалют. Для майнінгу біткоїнів ділки викрадали промислові об’єми електроенергії з регіональної мережі енергопостачання.

 

За попередніми оцінками фахівців, розмір завданих державі збитків становить понад 6 млн грн, а викраденої електроенергії було достатньо для освітлення понад десятка квартир протягом декількох років. Встановлено, що протиправну діяльність організували місцеві комерсанти. В орендованих складських приміщеннях вони несанкціоновано підключили до електромереж ПАТ «Черкасиобленерго» обладнання для майнінгу цифрових грошей.

Щоденне функціонування високотехнологічного устаткування завдавало масштабних енергетичних втрат державному підприємству. У ході проведення слідчих дій правоохоронці виявили «виробничі» потужності підпільної криптоферми та інші докази незаконної діяльності. У межах кримінального провадження за ч. 2. ст. 188-1 (викрадення води, електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності організаторів нелегального бізнесу.

 

 

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора та за сприяння представників ПАТ «Черкасиобленерго».

 

За інформацією пресслужби УСБУ в Черкаській області

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x