Штрафи або ж позбавлення волі: відповідальність за підробку COVID-сертифікатів

Штрафи або ж позбавлення волі: відповідальність за підробку COVID-сертифікатів

Депутати Верховної Ради ухвалили в першому читанні законопроєкт №6084, що посилює відповідальність за підробку COVID-сертифікатів. Кримінальна відповідальність загрожує як тим, хто виготовлятиме «липові» документів, так і тим, хто куплятиме фальшиві COVID-сертифікати.

Про це свідчить трансляція засідання на офіційному каналі Ради у YouTube, пише ТСН.

 

«За» проголосували 282 нардепи.

Проєктом закону встановлюється відповідальність за:

  • використання особою завідомо підроблених або фальсифікованих документів, які підтверджують проведення профілактичних щеплень.
  • внесення медичним працівником завідомо неправдивих відомостей до медичної документації щодо проведення профілактичних щеплень.

 

За що і як штрафуватимуть:

  • використання особою завідомо фальшивих “ковід”-документів – штраф від 17 тисяч до 34 тисяч гривень або обмеження волі терміном до 2 років;
  • внесення медичним працівником завідомо неправдивих відомостей до медичної документації – штраф від 34 тисяч до 68 тисяч гривень або позбавлення волі терміном до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном від 1 до 3 років;
  • виготовлення з метою збуту, збут підроблених “ковід”-документів – штраф від 85 тисяч до 170 тисяч гривень або позбавлення волі терміном до 3 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x