Концерт Cherkasy Jazz Orchestra відбувся в Черкасах (ФОТО, ВІДЕО)

Концерт Cherkasy Jazz Orchestra відбувся в Черкасах (ФОТО, ВІДЕО)

«Осінній концерт» відбувся в Черкаському міському будиноку культури ім. І. Кулика нещодавно. Про це повідомляють журналісти «Нової Доби».

У заході взяли участь запрошені гості: композитор і джазовий піаніст Олексій Петухов з Одеси та співачка Маргарита Мелешко з Києва.

– Востаннє виступали влітку на площі. Підготували нову програму, а також декілька сюрпризів. Також коли задумали розпочати співпрацю з Маргаритою Мелешко, то підбирали репертуар, аби її голос пролунав ще яскравіше. На заході зіграли і музиканти нашого колективу, які продовжили вдосконалювати навички і зараз працюють в Дніпрі та столиці, – зауважив організатор концерту, диригент та музикант Михайло Євтушенко.

Джазовий піаніст, композитор, викладач Одеського фахового коледжу мистецтв імені К.Ф. Данькевича та Одеської національної музичної академії Олексій Петухов у Черкасах не вперше. Розповідає, що вже кілька років співпрацює з Михайлом Євтушенком та радий, що приєднався до Cherkasy Jazz Orchestra.

– Джаз – це зовсім інша жива музика. Виконавець може повністю виразитися в цьому напрямі. Мені цікаво грати з кимось, адже це своєрідне спілкування. Слухачі на концерті мали змогу почути неймовірний саунд та відчути потужну енергетику, що передається, коли звучання різних інструментів поєднується в єдине ціле, – зауважив Петухов та додав, що джазова культура досі неоцінена належним чином в Україні.

Співачка й авторка пісень, солістка оркестру Lords of the Sound та ансамблю пісні і танцю ЗСУ, фіналістка шоу «Голос Країни 6» та «Х-фактор» Маргарита Мелешко розповіла, що вперше в Черкасах виступила із джазовим проєктом.

– На концерті лунала чудова музика, що відібрана зі смаком. Сподіваюсь, ми змогли передати ту хвилю задоволення слухачам. Адже для мене, джаз – свобода, відсутність меж. Ти можеш дати власну інтерпретацію музиці. І це буде певний вияв відповідальності, – зауважила солістка та додала, що на її думку найкращий спосіб долучити слухачів до джазової культури – відвідування концертів.

Під час заходу музиканти виконали нову програму. Особливим подарунком для слухачів стало виконання інструментальної джазової версії гімну України.

Cherkasy Jazz Orchestra планують підготувати незабаром джазовий концерт на Різдвяну тематику, якщо дозволить епідеміологічна ситуація в місті.

Підготувала: Дар’я Роженкова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x