У Черкасах 6 жінок та 4 чоловіків почали навчатися на водіїв тролейбуса

У Черкасах 6 жінок та 4 чоловіків почали навчатися на водіїв тролейбуса

Чи ставили ви собі коли-небудь питання, їдучи в громадському транспорті, де навчають на водіїв тролейбусів? Цікаво також і те, що з кожним роком за кермо тролейбуса сідає все більше жінок. Це пояснюється тим, що почати керувати таким видом транспорту може кожен, хто до того взагалі не керував транспортним засобом і не мав, відповідно, водійських прав.

 

У Черкасах навчитися керувати тролейбусом можна на базі комунального підприємства «Черкасиелектротранс».

Ще у травні 2017 року підприємство отримало ліцензію на право здійснення професійно-технічної освіти за професією «водій тролейбуса». Уже в грудні того ж року підприємство взяло участь у відборі навчальних закладів та підприємств, і за рішенням комісії, пройшло відбір на проведення такого навчання та забезпечення житлом безробітних під час навчального процесу.

Охочим потрібно звернутися до будь-якого центру зайнятості області чи філії Черкаського обласного центру зайнятості та розповісти про свої наміри опанувати нову професію.

 

 

Нині такою можливістю скористалися 10 черкащан, які у листопаді розпочали професійне навчання за сприяння Черкаського міського центру зайнятості. Примітно, що поряд із чоловіками, опановувати новий фах почали 6 жінок.

Враховуючи постійну потребу у водіях тролейбусного парку, протягом останніх декількох років, за направленням міського центру зайнятості організовано відповідне навчання для 21 особи.

 

Для успішного оволодіння професією, необхідні знання з таких шкільних предметів, як: фізика, математика, хімія і електроніка. Також водій тролейбуса повинен мати гарний зір, слух та пам’ять, повинен вміти логічно мислити, бути спостережливою, дисциплінованою, відповідальною людиною та суворо дотримуватися правил дорожнього руху. Щоб відпрацювати технічну основу професії, після теорії, учні проходять практику на спеціальних навчальних тролейбусах.

На цей час середня заробітна плата водіїв тролейбуса стартує від 12 тисяч гривень. Водії-новачки, які вже на початку 2022 року отримають свідоцтво державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації та посвідчення водія тролейбуса категорії «Т», гарантовано будуть працевлаштовані. Адже досвідчені представники підприємства КП «Черкасиелектротранс із задоволенням допоможуть оволодіти професійними якостями та здобути необхідний досвід.

 

За інформацією Черкаського міського центру зайнятості

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x