Завтра на Черкащині прогнозують пік потепління

Завтра на Черкащині прогнозують пік потепління

Листопад виправдовує свою назву найбільш похмурого, темного та некомфортного місяця року. Атмосферні фронти 2 та 3 листопада зумовили на Черкащині дощі загальною кількістю 10−13 мм, а це 100−130% декадної норми. В Умані та Жашкові знову дощу випало мало – 5−6 мм.

 

Надходження потужної хвилі теплого повітря із південних широт сприяло утворенню тривалих густих туманів, оскільки значно посилювався процес конденсації водяної пари. Інверсії у поєднанні з туманами на фоні слабкого вітру сприяли накопиченню забруднюючих речовин в атмосферному повітрі.

 

У п’ятницю, 5 листопада, прогнозуємо пік потепління. Температура вночі 6−11° тепла, вдень 13−18°. Середньодобові температури повітря вдвічі вище кліматичної норми на цей час і більше відповідатимуть вересневим.

Надалі, у найближчі три доби, а це 6−8 листопада, зміна погодного тренду обернеться похолоданням. У наш регіон почне надходити більш прохолодне повітря. На фоні окремих невеликих опадів, показання термометрів знизяться на 2−3°. Температура вночі 1−6° тепла, вдень 7−12°.

 

За попередніми розрахунками та оцінками, незважаючи на окремі морозні ночі, до 16 листопада зимового режиму погоди не чекаємо.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x