В області розпочинається операція «Нерест-2017»

В області розпочинається операція «Нерест-2017»

В області розпочинається щорічна операція «Нерест-2017», в рамках якої посилюється державний нагляд (контроль) за станом охорони, використання і відтворення риби та інших водних живих ресурсів.

Розпорядженням Черкаської обласної адміністрації від 17.03.2017 № 116 «Про окремі питання щодо охорони та відтворення водних біоресурсів в області» з 01.04.2017 по 09.06.2017 оголошено двомісячник охорони риби, інших водних біоресурсів у період нересту. Про це повідомляють управлінні екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

Керуючись статтями 14, 57 Закону України «Про тваринний світ», статтями 10, 11 Закону України«Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних ресурсів», працівники Державної екологічної інспекції у Черкаській області, Управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в Черкаській області у взаємодії з органами Головного управління Національної поліції у Черкаській області спільно з представниками органів місцевого самоврядування та громадськими інспекторами здійснюватимуть оперативні рейдові перевірки на річках та водоймах області.

Наказом Управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в Черкаській області від 22.03.2017 № 10 заборонено промислове рибальство та обмежено любительське і спортивне рибальство, а також добування інших водних живих ресурсів у зв’язку із нерестом риби. Встановлено перелік ділянок на Кременчуцькому водосховищі на території Черкаської області, які являються нерестовищами риби. Для задоволення потреб рибалок в аматорському вилову риби затверджено перелік ділянок, що відводяться для спортивного і любительського лову риби в період весняно-літньої заборони 2017 року.

Управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації пропонує дотримуватись вимог природоохоронного законодавства та законодавства у сфері охорони, використання і відтворення риби та інших водних живих ресурсів, нормативно-правових актів стосовно заборони та обмеження лову риби та інших водних живих ресурсів на час проведення двомісячника з охорони риби в період нересту 2017 року на водоймах Черкаської області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x