Три кол-центри на Черкащині працювали на Держдуму РФ

Три кол-центри на Черкащині працювали на Держдуму РФ

Співробітники СБУ викрили діяльність мережі кол-центрів на Черкащині, які виконували розпорядження Держдуми РФ. Про це повідомили в пресслужбі правоохоронного органу.

За інформацією слідства, незаконну діяльність трьох кол-центрів у Черкасах та Умані організували місцеві комерсанти. Кіберфахівці СБУ зібрали докази фінансування країною-агресором.

Клієнтами організацій були кілька провідних російських телеканалів та фінансових установ, що фігурують у санкційних списках РНБО України. Працівники проводили соціологічні опитування громадян РФ, жителів ОРДЛО і тимчасово окупованої території АР Крим щодо їхньої участі у виборах до Держдуми РФ, які відбулися у вересні цьогоріч.

Оператори збирали інформацію щодо політичних позицій, рейтингів партій, побажань щодо покращення політичної ситуації. Окрім цього, працівники кол-центру виконували замовлення Пенсійного фонду РФ, російських телеканалів «НТВ+», «Ростелеком» та підсанкційних банківських установ: «ВТБ», «Альфа-Банк» і «Газпром Банк».

Організатори залучили до роботи близько двохсот операторів, які працювали цілодобово в дві зміни. Під час обшуків в офісних приміщеннях правоохоронці вилучили:

– понад 120 комп’ютерів з програмним забезпеченням російського виробництва;

– документи, які свідчать про співпрацю нелегальної структури з країною-агресором;

– чорну бухгалтерію;

– інструкції з обслуговування клієнтів, методів конспірації на випадок перевірок, технічну документацію з графіками роботи працівників центру.

Операцію провели спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x