Уже з понеділка Черкащина може перейти до «червоної» зони

Уже з понеділка Черкащина може перейти до «червоної» зони

Два індикатори визначення рівнів епіднебезпеки вже перевищені на Черкащині. Якщо вони утримаються на тому ж рівні впродовж трьох днів поспіль або збільшаться, то область перейде до «червоної» карантинної зони. Про це на брифінгу сказав очільник Черкащини Олександр Скічко.

 

Натепер у регіоні перевищений показник коефіцієнта виявлення нових випадків. Він становить 26,6% при максимальному його пороговому значенні у 20%. Також рівень госпіталізації зараз становить 60,4 при граничних 60.

– У нас погранична ситуація, адже за двома показниками ми вже у «червоній» зоні, – наголосив Олександр Скічко. – Якщо впродовж наступних трьох днів ці показними будуть зростати або лишатимуться на нинішньому рівні, то змінимо карантинну зону вже з понеділка.

В області зайняті ковідними пацієнтами 56,3% ліжок із киснем. У Черкасах – майже 70%. Спільно із владою міста в області напрацьовують механізми задля розгортання додаткових ліжкомісць.

– Саме зараз час максимально мобілізуватися і діяти на випередження! – закликав голова ОДА. – Мінімізувати ризик тяжкого перебігу хвороби, а тому потрапляння до лікарень, може лише вакцинація. Надійнішого захисту на сьогодні немає. Також нагадую, що лише вакцинація є перепусткою до звичного життя в умовах «червоної» зони.

Додамо, усього в області визначені 15 закладів, де надають допомогу хворим на ковід. Це  5 лікарень «першої хвилі», 5 – «другої хвилі», 5 – «резервної хвилі». Для додаткового централізованого забезпечення киснем лікарень області Кабмін спрямував ще 26,3 млн грн.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x